Over Hartenvrouw EHBO

Eerste hulp is basiskennis

kleurige achtergrond
Hartenvrouw EHBO staat onder leiding van Charlotte Verhagen, zij is zelf ook Instructeur Eerste Hulp en reanimatie. Charlotte zegt:

” Eerste Hulp kunnen verlenen moet basiskennis zijn van alle inwoners van Nederland. Dit is een ambitieuze doelstelling, ja. Is dit ook haalbaar? Nou, misschien op de lange termijn wel. Een groot aantal mensen in ons land weet al iets (of zelfs veel) van EHBO, maar heel veel anderen nog helemaal niet. Daar kunnen we nog heel veel in bereiken.

collage kinderen, volwassenen en familie
cursisten korfbalvereniging Helios
zachtoranje achtergrond
Laten we eens beginnen om alle jongeren op school of sportvereniging de basis te leren van EHBO. Dat gebeurt nu al vaak op basisscholen, met leerlingen in groep acht. Ook krijgen al veel leerlingen in het voortgezet onderwijs reanimatielessen. Dat is een goede start!
Natuurlijk moeten we dan ook verder gaan met de ouders en leerkrachten van die jongeren; met mensen die werken in de kinderopvang of ouderenzorg of dienstverlening; met iedereen die samenwerkt of samenwoont, in kleine en grote bedrijven, kleine en grote huishoudens ….

Met Hartenvrouw EHBO wil ik daar graag mijn steentje aan bijdragen. Daarom organiseer ik sinds 2010 met veel plezier, kennis en enthousiasme allerlei soorten cursussen Eerste Hulp. Zowel gericht op kleine als op grote mensen.

Mijn missie is om zo veel mogelijk mensen te leren om eerste hulp te verlenen. Voor als er wat gebeurt in hun directe omgeving. Zo kan ik zeggen: Hartenvrouw EHBO biedt de helpende hand!

serie Harten (aanbod cursussen EHBO aan kind én volwassene) om basiskennis EHBO te bevorderen
kleurige achtergrond met blauw en oranje
collage van foto's met instructeur Charlotte Verhagen