Image
Image
Kleurplaten van Aapje Pippin
Leuk voor kinderen die zelf ziek of gewond zijn, een ziek broertje of zusje hebben, en ook als ze een ziek vriendje in de klas hebben.

Aapje Pippin is een ondeugend maar lief en grappig aapje dat het soms niet zo makkelijk heeft. Want hij ligt in het ziekenhuis bijvoorbeeld, of zit in een rolstoel. Het kan ook zijn dat hij jarig is maar ook erg ziek en daarom geen taart lust .... Kijk ook maar eens wat voor ondeugende dingen hij doet (in het ziekenhuis bijvoorbeeld, of met een matras thuis de trap af!). En soms heeft hij gewoon pech. Lekker op zee aan het dobberen,maar dan komt er een krab aan zijn staart hangen. AU!
Een triest thema wordt ook niet uit de weg gegaan. Ook jonge kinderen kunnen ermee te maken krijgen dat een ander kindje of een familielid komt te overlijden. Dan is het misschien fijn te zien dat Aapje Pippin bij het graf van zijn vriend Beer staat en daar troost vindt in de mooie herinneringen aan Beer.

Alle kleurplaten zijn vrij te downloaden en uit te delen. En vooral lekker in te kleuren!

Veel plezier met het kleuren!

Aapje Pippin aan het vliegeren
Aapje Pippin in een rolstoel
Aapje Pippin met een matras de trap af
Aapje Pippin valt van zijn fiets
Aapje Pippin krijgt een injectie
Aapje Pippin gaat met de gipsvlucht mee
Aapje Pippin bij het graf van Vriend Beer
Aapje Pippin heeft een krab aan zijn staart
Aapje Pippin in het ziekenhuis
Dokter Aapje Pippin
Ziek Aapje Pippin is jarig
Aapje Pippin ligt ziek in bed en droomt van ...

De tekeningen van Aapje Pippin zijn gemaakt door Jo-Janneke ter Wengel. Wil je misschien meer informatie over haar werk, of wil je wellicht contact met haar opnemen kijk dan verder.